ETUSIVU
AJANKOHTAISTA
Visio, missio, arvot
Yhteystiedot
Valokuvia
Boxing Club Nokia
Seuran historia
Eettiset säännöt
Tietoa kuntonyrkkeilystä
Juniorinyrkkeily
Nyrkkeilykoulun pelisäännöt
Eettiset säännöt

BOXING CLUB NOKIA EETTISET SÄÄNNÖT

Lista on ohjeellinen, ei tyhjentävä

 

Me allekirjoittaneet tahon edustajat olemme käsitelleet seurassamme seuraavia eettisiä sääntöjä. Samalla olemme päättäneet hyväksyä ne oman toimintamme suuntaviitoiksi. Sääntöihin sitoutumalla rakennamme tasokasta Nokialaista liikunta- ja urheilukulttuuria.

 

  1. Otamme kaikki mukaan

Urheilu- ja liikuntaseurana järjestämme vapaaehtoista kansalaistoimintaa. Pidämme seuratoiminnan ovet avoinna kaikille ikään, sukupuoleen, etniseen tai sosiaaliseen taustaan katsomatta. Järjestämme toimintamme siten, että seurassamme saavat kaikki liikkua ja urheilla. Halukkaat pääsevät tutustumaan seuratoimintoihimme. Kerro mielellämme millaisiin tavoitteisiin pyrimme.

 

  1. Noudatamme sääntöjä

Noudattamalla sääntöjä takaamme sen, että toiminnassa mukana olevien välinen yhteistyö sujuu. Liikkujat, urheilijat, ohjaajat, valmentajat, toimitsijat ja muut mukana olevat sitoutuvat osaltaan noudattamaan sääntöjä tinkimättömästi.

 

  1. Tasa-arvo ja käyttäytyminen harjoittelu- ja kilpailutilanteessa

Rasismi tai sen tapainen käyttäytyminen tai sen hyväksyminen. Väkivalta, törkeä kielenkäyttö, uhkailu tai epäasiallinen arvostelu. Sekä epäurheilijamainen käyttäytyminen.

 

  1. Urheilijalle vieraiden aineiden käyttö harjoittelu- ja kilpailutilanteessa

Huumeiden tai dopingaineiden käyttö tai käytön edistäminen. Julkinen häiritsevä käyttäytyminen alkoholin vaikutuksen alaisena. Tupakka- ja tupakkatuotteiden käytön edistäminen urheilutilanteessa.

 

  1. Vedonlyönti, lahjonta ja urheiluhuijaus

Vedonlyönti omasta kilpailutilanteesta. Tuomareiden, kilpailijoiden, valmentajien toimittajien lahjominen tai sen yrittäminen tuloksen manipuloimiseksi. kilpailutilanteen tai välineiden manipulointi. Tuloksesta etukäteen sopiminen.

 

  1. Rahan lainaaminen

Rahan lainaaminen urheilijalta, valmentajalta, harrastajalta seuratoimittajalta tai tuomarilta.

 

  1. Edistämme terveyttä

Liikunnan ja urheilun toimijoina otamme teoissamme huomioon ympäristökysymykset. Kestävän kehityksen hengessä vaikutamme niin, että tulevat sukupolvet voivat nauttia puhtaasta luonnosta. Ympäristöarvoihin kasvattamisessa eivät urheilu- ja liikuntaihmisetkään voi olla toimettomina.

 

Joka tai joku, joka syyllistyy sääntörikkomuksiin:

Saa suullisen huomautuksen tai/ja kirjallisen varoituksen. >Asetetaan kurinpitotoimien jälkeen harrastaja, toimittaja, ohjaaja tai valmentaja kieltoon. > Erotetaan kokonaan seurasta.ETUSIVUAJANKOHTAISTAVisio, missio, arvotYhteystiedotValokuvia